Küpsetised
25. september 2008, 18:26

Karussellid ehk juustu-singipirukad

Suitsusingi-juustu-sibulatäidisega lehttainarattad. Sobiv serveerida peolaual ka suupistena.

Kogus: ühele

Koostisosad
0,5 kg lehttainast
2 sibulat
õli
300 g taist maa-suitsusinki
300 g riivjuustu
3 tl liha üldmaitseainet
1 tl aroomisoola
1 sl ürdisoola
2 tl küüslaugupulbrit
1 tl fariinsuhkrut
määrimiseks 1 muna

Valmistamine
Riivi juust peene riiviga. Haki sibul hästi peeneks ja küpseta õlis madalal kuumusel kuldkollasks. Lõika sink võimalikult väikesteks kuubikuteks ja prae pruuniks. Lisa singile sibul, liha üldmaitseaine, aroomisool ja pool juustukogusest. Sega läbi ja kalla pannilt ära. Rulli lehttainas õhukeseks ristkülikuks, määri munaga. Raputa peale ülejäänud riivjuust, ürdisool ja küüslaugupulber. Jaga singi-sibulasegu ühtlaselt tainale. Keera tainas tugevasti rulli alustades pikemast küljest. Lõika 5 mm paksusteks ratasteks ja tõsta need pannkoogilabidaga ahjuplaadile, jättes kerkimisruumi. Kinnita tainakettad pikkade kokteilitikkudega, lükates tikud peaaegu läbi kogu koogikese. Küpseta 225 kraadi juures kuldkollaseks, umbes 15-20 minutit. Serveerimisel kaunista tiku vaba ots fooliumiga. Serveeri peolaual suupistena.