Küpsetised

Keefirikook vürtsidega 

Heiki Neelukse, 12. jaanuar 2009, 10:48
Lihtsalt valmistatav vürtsikas keefirikook mustade ploomidega. Kõige paremini maitseb kook järgmisel päeval.

Kogus: ühele
Valmistusaeg:
Ahjus peab küpsema 60 minutit + taina valmistamine.

Koostisosad
1 dl suhkrut
2 dl tumedat siirupit
200 g margariini
1,5 tl söögisoodat
3 dl keefiri
1 tl jahvatatud nelki
1 tl jahvatatud kaneeli
1 tl jahvatatud ingverit
0,5 tl jahvatatud kardemoni
0,5 tl jahvatatud pomerantsikoort
200 g musti ploome
u 600 g jahu

Valmistamine
ValmistusviisSulata margariin ja lase jahtuda. Määri umbes 2 liitrit mahutav koogivorm pehme margariiniga ning puista üle jahu või riivsaiaga. Sega kokku suhkur, keefir, siirup ja maitseained. Lõika ploomid pisikesteks tükkideks ja lisa tainasse. Sega juurde jahtunud sulamargariin. Sõelu tainale söögisoodaga segatud jahu ning sega kõik ühtlaseks. Kalla tainas vormi ja küpseta 175 kraadi juures umbes 60 minutit ehk kuni koogi pealispinda vajutatud lohk kerkib uuesti kinni. Lase vormis leigeks jahtuda ja kummuta siis välja. Kõige paremini maitseb kook järgmisel päeval.ServeerimisviisServeeri jahtunult.LisandidKohv, magusad kastmed, jäätis.