Küpsetised
13. oktoober 2008, 08:42

Kaneelikook

Lihtne kook, kuhu kihtide vahele on raputatud kaneeli-suhkrusegu.

Kogus: ühele
Valmistusaeg:
taina valmistamine + 60 minutit küpsemist

Koostisosad
TAINAS:
150 g võid
2,5 dl suhkrut
2 tl vanillisuhkrut
2 muna
4,5 dl jahu
2,5 dl 10% hapukoort
1 tl söögisoodat
1 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl soola
vormi määrmiseks margariini
VAHELE:
6 sl suhkrut
1 sl jahvatatud kaneeli

Valmistamine
ValmistusviisMääri väike, 22 cm läbimõõduga koogivorm margariiniga. Vahusta toasoe või suhkruga hästi kohevaks, lisa vahustamist jätkates ükshaaval toasoojad munad. Sega kuivad ained omavahel ning sega nad tainasse vaheldumisi hapukoorega. Kalla kolmandik tainast vormi ja raputa vahele suhkru-kaneelisegu. Jätka samal viisil veel kaks korda. Küpseta ahju alumisel siinil 175 kraadi juures 60 minutit.ServeerimisviisServeeri veidi jahtunult.LisandidKohv, tee.