Lõunasöögi retseptid

KIHILINE AHJUTORT 

Toidutare, 22. oktoober 2008, 12:40
Kihiline ahjutort praetud kartulitest, hakklihast, paprikast ja juustust. Valmistamisaeg määramata.

Kogus: ühele

Koostisosad
4 keskmist keedetud kartulit
kartulimaitseainet
2 sibulat
soola
200 g hakkliha
hakklihamaitseainet
lihamaitseainet
300 g riivjuustu
1 punane paprika või paar tomatit
3 muna
värsket või kuivatatud tilli
3 dl vett
1 puljongikuubik
praadimiseks õli
vormi määrimiseks rasvainet

Valmistamine
ValmistusviisValmista veest ja puljongikuubikust puljong ja jäta jahtuma. Prae viilutatud kartulid õlis, maitsesta ja lao rasvainega määritud väikesesse lahtikäivasse vormi. Hauta peenestatud sibul pehmeks, maitsesta soolaga ja pane kartulitele ning kata kolmandiku riivjuustuga. Kuumuta hakkliha punase värvuse kadumiseni, maitsesta ja tõsta juustukihile. Puista peale teine kolmandik juustu ja pool peenestatud paprikat või tomatit. Kalla üle muna-leemeseguga, kuhu on lisatud tilli. Raputa peale ülejäänud juust ja paprika- või tomatitükid. Küpseta ahjus 200 kraadi juures 30 minutit, ehk kuni muna on hüübinud ja juust hakkab pruunistuma. Paku juurde tilliga maitsestatud külma hapukoore-majoneesikastet.ServeerimisviisServeeri kohe pärast valmistamist.LisandidTilliga maitsestatud hapukoore-majoneesikaste.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee