Kalatoitude retseptid

Forellipirukas II 

Angeelika Kang, 17. märts 2008, 16:50
Forellipirukas Jaan Heinmaa
Suitsumaitseline forellipirukas sobib hästi nii kohvilauale kui ka õhtusöögiks koos värske salatiga. Ettevalmistusaeg 1 tund 10 minutit + 40 minutit küpsetamiseks.

Kogus: kuuele

Koostisosad
TAINAS
5 dl Jahu
0.5 tl Sool
125 g Pehme või
1.5 dl Vesi
TÄIDIS
250 g Külmsuitsuforelli filee
250 g Forellifilee
2 tk Porrulauk
2 dl Rõõsk koor
2 tk Muna
2 sl Sinep (mahe)
3 sl hakitud till
3 sl Murulauk
1 tk Marineeritud kurk
100 g Riivjuust

Valmistamine
Näpi või, jahu ja sool purutaoliseks massiks. Lisa vesi ja sega ühtlaseks tainaks. Keera tainas kilesse ja hoia 1 tund külmikus. Viiluta porru ja prae 2 sl võis kuldseks. Haki forellifileed väiksemateks tükkideks. Haki ka till, murulauk ja kurk. Kuumuta ahi 200 kraadini. Suru tainas võitatud 26 cm läbimõõduga vormi põhja ja äärtele ning küpseta 10 minutit. Täidise jaoks sega omavahel forellifileed, porru, koor, munad, sinep, till, murulauk ja kurk. Vala segu eelküpsetatud põhjale ja puista üle riivjuustuga. Küpseta 30 minutit.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee