Hommikusöögi retseptid

SUFLEE PÕDRALIHAGA 

Toidutare, 6. september 2006, 18:54
Suflee suitsutatud põdralihaga. Valmistamisaeg määramata.

Kogus: ühele

Koostisosad
2 sl võid või margariini
3 sl nisujahu
3 dl piima
5 muna
100 g suitsutatud põdra- või veiseliha
soola
valget pipart
tükk porrut

Valmistamine
ValmistusviisSulata rasvaine potis ja aja keema. Lisa jahu ja sega hästi. Lisa tasapisi piim, kogu aeg traatvispliga segades. Vajadusel tõsta pott vahepeal tulelt. Aja kaste korraks keema, lisa maitseks sool ja valge pipar ning lase jahtuda. Rasvata sirgeservalise kõrge vormi sisepind ja riputa riivsaiaga üle. Võid kasutada ka paraja portsjoni suurusi väikesi vorme, näiteks kuumuskindlaid kohvitasse. Löö munad lahti, eralda valged rebudest. Sega munakollased vispliga kastmesse. Vahusta munavalged tugevaks vahuks. Umbes veerand sellest kogusest pane kõrvale. Ülejäänud osa (3/4) sega ettevaatlikult lusikaga tõstes sufleesegusse. Kalla sufleesegu rasvainega määritud ja riivsaiaga ülepuistatud vormi. Pane peenestatud põdraliha ja porru pannile, küpseta ja vajadusel maitsesta soolaga. Tõsta täidis vormi sufleetainale. Küpseta alumisel ahjuvõrel 200 kraadi juures umbes 30 minutit. Lõpuks tõsta peale kõrvalepandud munavalgevaht ja küpseta veel seni, kuni munavalgevaht on kergelt pruunistunud. ServeerimisviisServeeri KOHE pärast ahjust väljavõtmist.Lisandid

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee