Kodujuustu-suvikõrvitsapirukasFoto: Jaan Heinmaa
Küpsetised
11. juuni 2010, 08:51

Kodujuustu-suvikõrvitsapirukas

Kodujuustu ja köögiviljadega suvikõrvitsapirukat saad valmistada kahe erineva maitsega, kasutades kord värskeid, kord päikesekuivatatud tomateid. Proovida tasub mõlemat. Serveeri soojalt värske salatiga.

Kogus: kaheksale

Koostisosad
PÕHI
150 g Keedetud kartulid
150 g Või
3 dl nisujahu
2 sl Vesi
0.5 tl Küpsetuspulber
TÄIDIS
300 g Suvikõrvits
1 tk Suurem punane sibul
3 sl Oliiviõli
200 g Kodujuust
5 tk päikesekuivatatud tomatid
2 tk (või värske tomat)
10 lehte Basiilik (värske)
sool, pipar
KATE
100 g Riivjuust

Valmistamine
Soojenda ahi 200 kraadini. Koori ja riivi kartulid. Näpi toasoe või, riivitud kartulid, jahu ja küpsetuspulber omavahel segamini. Lisa hulka vesi ja sega ühtlaseks tainaks. Suru tainas küpsetuspaberiga kaetud 24 cm läbimõõduga lahtikäiva vormi põhja ja äärtele.
Täidise tegemiseks tükelda sibul ja suvikõrvits ning kuumuta mõni minut õlis. Lisa kodujuust ja tükeldatud tomatid ning maitsesta soola-pipraga. Rebi hulka basiilikulehed. Vala täidis põhjale ja küpseta pirukat 200°C juures 15 minutit.
Puista peale riivjuust ja küpseta 175° juures veel 15-20 minutit.