Lõunasöögi retseptid

KÜÜLIKU- VÕI JÄNESEPRAAD 

Toidutare, 27. aprill 2007, 12:36
Ahjus küpsetatud jänes või küülik kastmes. Marineerimiseks 2-3 päeva, ahjus 1-1,5 tundi.

Kogus: ühele

Koostisosad
1 küülik või jänes
5 dl valget kuiva veini või haput heledat mahla (õunamahla)
100 g peekonit
1 sl rasvainet
pipart
soola
1 sibul
1 petersellijuur
1 sl jahu
3 sl rõõska koort

Valmistamine
ValmistusviisJänest marineerida 2-3 päeva valges veinis või hapus mahlas, millele võib olla lisatud soovikohaseid vürtse või ürte. Küülik vajab vähem marineerimisaega. Marinaadist võetud küülik või jänes nõrutada ja tahendada köögipaberiga. Katta peekoniribadega, panna äärtega ahjupannile ja pruunistada ahjus. Seejärel hõõruda soolaga ja küpsetada üsna tihedasti küpsetusleemega kastes kuni valmimiseni. Küüliku- või jänesepraad küpseb 1-1,5 tundi. Hautamisleemest valmistada prae juurde kaste. Selleks sulatada rasvaine pannil, lisada jahu ja kuumutada, kuni see on teraline ja helepruuni värvusega. Kui marinaadivedelikuks on valge vein, keeta see koos maitseköögiviljadega kokku, lisada koor ja keeta veel koos. Segu lisada kuumutatud jahule ja kuumutada koos tasasel tulel pidevalt segades mõni minut, kuni jahu on paisunud. Kastme valmistamiseks võib ka tükeldatud maitseköögiviljad ja vedeliku lisada kuumutatud jahule, seejärel lisada vesi, keeta tasasel tulel ja lõpuks lisada koor ning kuumutada koos läbi. Küüliku- või jäneseprae võib lauale anda tervelt või tükeldatult. Kaste serveerida eraldi.ServeerimisviisServeeri kohe pärast valmistamist.LisandidPraetud ja küpsetatud kartulilisandid, pohla-, õuna-pohla-, jõhvikasalat. Hautatud köögiviljalisandid.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee