Ulukiliha retseptid

Apelsinijänes 

Sirje Rekkor, 15. juuni 2009, 10:26
Ahjus küpsetatud praetud jänesetükid apelsini-veinikastmes. Valmistamisaeg määramata.

Kogus: ühele

Koostisosad
1,5 kg tükeldatud jäneseliha
4 sl nisujahu
1 tl paprikapulbrit
soola
praadimiseks õli
KASTE:
4 sl võid
2 keskmist sibulat
2 dl apelsinimahla
1,5 tl riivitud apelsinikoort
0,5 tl kuivatatud tüümiani
0,5 tl soola
noaotsatäis musta pipart
2 dl kuiva veini

Valmistamine
ValmistusviisJahu, paprikapulber ja sool segada, jänesetükid kasta jahusegusse. Õli kuumutada pannil, jänesetükid pruunistada selles kergelt. Kastme valmistamiseks kuumutada või pannil või paksupõhjalises kastrulis. Lisada tükeldatud sibul ja kuumutada, kuni sibul on klaasjas. Lisada apelsinimahl ja maitsestada riivitud apelsinikoore, tüümiani, soola ja pipraga. Kaste kuumutada keemiseni, alandada kuumust ning keeta tasasel tulel 10 minutit. Praetud jänesetükid laduda ühe kihina madalasse ahjuvormi. Vein segada kastme juurde ja kaste valada jänesetükkidele. Küpsetada 180 kraadi juures ahjus, aeg-ajalt kastmega üle valades, kuni jäneseliha on pehme.ServeerimisviisServeeri kohe pärast valmistamist.LisandidAhjukartulid, hautatud rohelised aedviljad (herned, aedoad, spargelkapsas, porru jne).

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee