Lõunasöögi retseptid
11. november 2007, 09:35

KÜÜLIKU-VÕI JÄNESEPRAAD

Marineeritud jänesest valmistatud praad. Valmistamisaeg määramata. Marinaadis peab jänes olema 2-3 päeva, ahjus 1-1,5 tundi.

Kogus: ühele

Koostisosad
1 küülik või jänes
5 dl kuiva valget veini või haput heledat mahla (õunamahla)
100 g peekonit
1 sl rasvainet
pipart
soola
1 sibul
1 petersellijuur
1 sl jahu
3 sl rõõska koort

Valmistamine
ValmistusviisJänest marineerida 2-3 päeva valges veinis või hapus mahlas, millele võib olla lisatud soovikohaseid vürtse või ürte. Küülik vajab vähem marineerimisaega. Marinaadist võetud jänes või küülik nõrutada ja tahendada köögipaberiga. Katta peekoniribadega, panna äärtega ahjupannile ja pruunistada ahjus. Seejärel hõõruda soolaga ja küpsetada üsna tihedasti küpsetusleemega kastes kuni valmimiseni. Küüliku- või jänesepraad küpseb 1-1,5 tundi. Hautamisleemest valmistada prae juurde kaste. Selleks sulatada rasvaine pannil, lisada koor ja keeta veel koos. Segu lisada kuumutatud jahule ja kuumutada koos tasasel tulel pidevalt segades mõni minut, kuni jahu on paisunud. Kastme valmistamiseks võib ka tükeldatud köögiviljad ja vedeliku lisada kuumutatud jahule, seejärel lisada vesi, keeta tasasel tulel ja lõpuks lisada koor ning kuumutada koos läbi. Küüliku- või jäneseprae võib lauale anda tervelt või tükeldatult, kaste serveerida eraldi. ServeerimisviisServeeri kohe pärast valmistamist.LisandidPraetud ja küpsetatud kartulilisandid, pohla-, õuna-pohla-, jõhvikasalat, hautatud köögiviljalisandid.