Rootsi köök

Kevadetort 

Toidutare, 18. veebruar 2005, 18:21
Kevadetort 
Mahlane ja rõõmsavärviline puuviljatort.

Kogus: ühele

Koostisosad
4 muna
2 dl suhkrut
150 g vôid vôi margariini
150 g pähkleid
2 dl jahu
2 tl küpsetuspulbrit
TÄIDIS:
1 purk purustatud ananassi (450 g)
1 sl sidruni vôi laimimahla
1 dl kookoshelbeid
3 dl 35%-list rôôska koort
KAUNISTUSEKS:
3 dl 35%-list rôôska koort
1 purk mandarinilôike
50 g hakitud pähkleid
½ pakki värvilisi shokolaadikomme
shokolaadikaunistusi
VORMI MÄÄRIMISEKS:
vôid
riivsaia

Valmistamine
Pane ahi sooja 175º C peale. Jahvata pähklid ja sega jahu ning küpsetuspulbriga. Sulata rasvaine ja lase jahtuda veidi. Vahusta muna ja suhkur korralikult tugevaks-kohevaks vahuks. Lisa jahusegu munavahtu ja sega rahulikult siledaks tainaks. Vala tainas või ja riivsaiaga määritud lahtikaivapõhjaga 2 liitrisesse koogivormi. Küpsetakooki 175º c juures, ahju alumises osas u 40 minutit ehk, kuni kook on võtnud ilusat värvi ja läbiküpsenud. Valmis koogil lase veidi jahtuda enne kui võtad vormist välja. Seejärel lase jahtuda täielikult. Lõika kook kolmeks põhjaks. Rösti kookoshelbed kuival pannil. Vahusta rõõsk koor. Sega purustatud ananassikompotivedelik sidruni- või laimimahlaga ning niisuta koogipõhjad. Seejärel jaota kahe põhja peale vahustatud rõõsk koor ja koore peale jaota purustatud ananass ning puista peale röstitud kookoshelbed. Tõsta põhjad üksteise peale. (pane tort kokku). Vahusta koor ning kata tort ja tordi servad ümberringi, puista üle hakitud pähklitega. Kaunista tort. Lase tordil seista jahedas, enne serveerimist. Tort sobib ka külmutada, ilma kaunistuseta.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee