Küpsetised

Brita kook rabarebrimoosiga 

Eva Palu, 20. mai 2009, 09:42
Britakook rabarbrimoosigaFoto: Eva Palu
Mahlane ja hõrk kook lihtsatest koostisainetest. Kooki on kõige lihtsam valmistada tavalisel ahjuplaadil, ent pidulikuma tulemuse saad lahtikäivas ümmarguses koogivormis (selleks vajad kahte samasuurt vormi, et kihid korraga valmis küpsetada). Magusat beseekihti sobib kõige paremini tasakaalustama hapukamat sorti marjakraam – rabarbrid, vaarikad või punased sõstrad. Parim järgmisel päeval.

Kogus: ühele

Koostisosad
PÕHI
3 tk Munakollane
1 tk Muna
1 dl Suhkur
150 g Või
2.5 dl Jahu
1 tl Vanill- või vanilliinsuhkur
2 tl Küpsetuspulber
BESEE
3 tk Munavalge
1.5 dl Suhkur
1 dl Mandlilaastud
TÄIDIS
2.5 dl vanillikaste või vahustatud vahukoor
1 dl rabarbrimoos
200 g (või marju)

Valmistamine
Mikserda munakollased, terve muna ja suhkur kohevaks tugevaks vahuks. Lisa sulatatud ja jahutatud või, seejärel eelnevalt läbi segatud kuivained. Laota tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Beseemassiks mikserda munavalged ning lisa vahustades vähehaaval suhkur. Jaga mass lusika abil kuhjakestena tainale ja silu noaga ühtlaseks õhukeseks kihiks. Raputa peale mandlilaastud ja küpseta alumisel siinil 175-kraadises ahjus 20 minutit.
Tõsta restile jahtuma. Lõika täiesti jahtunud kook pooleks ning kata üks pool vanillikastme ja moosi või marjadega. Aseta peale koogi teine pool.
Britakoogi retsept on Maire Suitsu ja Lia Virkuse "Suurest küpsetamisraamatust" (osa 2).