Küpsetised

Kohev kohupiimakook 

Toidutare, 20. märts 2005, 12:21
Muretainapõhjal kohupiimakook rosinate ja kompotipuuviljadega. Sobib lihavõttelauale.

Kogus: ühele

Koostisosad
PÕHI:
3,5 dl nisujahu
3 sl suhkrut
0,5 tl soola
150 g võid või küpsetusmargariini
1 muna
1 tl küpsetuspulbrit
KATE:
60 g võid
2 sl jahu
3 dl piima
1 sl vanillisuhkrut
3 muna
1,5 dl suhkrut
terake soola
400 g kohupiima
1 dl rosinaid
150 g kompotipuuvilju

Valmistamine
Jahu, suhkur, sool ja küpsetuspulber segada omavahel. Lisada kuubikuteks lõigatud külm või ja näppida sõrmede vahel ühtlaseks. Lisada muna, segada kiirelt ühtlaseks tainaks. Katta toidukilega ja panna vähemalt tunniks külmikusse. Katte valmistamiseks sulatada või paksupõhjalise keedunõu põhjas, lisada jahu ja kuumutada segades, kuni jahu läbi kuumeneb ja tekib ühtlane teraline struktuur. Lisada vanillisuhkruga segatud kuum piim, veidi soola ning kuumutada tasasel tulel ja pidevalt segades mõni minut. Segu jahutada. Munakollased vahustada suhkruga, lisada kohupiim, rosind, valmistatud kaste ja hoolikalt nõrutatud puuviljad. Segada juurde kõvaks vahuks vahustatud munavalged. Lahtikäiv koogivorm määrida rasvainega, tainas vormida sellesse ja küpsetada 180 kraadi juures 5 minutit. Kate panna koogipõhjale ja küpsetada veel umbes tund aega. Küpsetamise esimese pooltunni vältel võib vorm olla fooliumiga kaetud. Jahutatud kook võtta vormist välja, serveerida koos jäätise, magusate kastmete, puuvilja- või marjapüreega.LisandidJäätis, magusad kastmed, puuvilja- või marjapüree.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee