Küpsetamata magustoidud
8. aprill 2008, 12:13

Šokolaadipasha

Kuumutatud pasha šokolaadi, rosinate ja sarapuupähklitega. Ööpäev peab seisma vajutise all nõrgumas.

Koostisosad
1 kg kohupiima
200 g 20% hapukoort
4 muna
100 g võid (kindlasti võid)
4 dl suhkrut
2 100 g tahvlit mõrudat shokolaadi
50 g heledaid seemneteta rosinaid
50 g hakitud sarapuupähkleid
1 tl vanillisuhkrut

Valmistamine
Hõõru kohupiim läbi sõela. Vahusta munad suhkru ja vanillsuhkruga. Kohupiimamass, vahustatud munad, hapukoor ja sulatatud või sega paksupõhjalises potis hoolega läbi. Üks šokolaaditahvel sulata eraldi nõus.
Pidevalt segades kuumuta saadud kohupiimamassi keemiseni ja lisa juba mullitavale massile eelnevalt sulatatud šokolaad ning sega ühtlaseks. Lisa rosinad ja pähklid. Murra teine tahvel šokolaadi keskmise suurusega tükkideks ja sega juba pisut jahtuvasse massi. Vooderda pashavorm või sõel niisutatud marliga ja kalla pashamass ettevalmistatud nõusse nõrguma. Keera marli otsad pashamassile ja aseta peale kerge vajutis. Hoia umbes ööpäeva jooksul vajutise all. Kummuta valmis pasha serveerimistaldrikule ja kaunista pealt erksavärviliste puuviljadega. Enne serveerimist hoia 24 tundi vajutise all nõrgumas.