Küpsetamata magustoidud

Klassikaline kuumutatud pasha 

Toidutare, 6. veebruar 2005, 14:07
Klassikaline kuumutatud pasha mandlite ja aprikoosidega.

Koostisosad
1 kg kohupiima
250 g 20% hapukoort
4 muna
150 g võid (ja mitte margariini)
4 dl suhkrut
50 g kuivatatud aprikoose
50 g hakitud mandleid
1 tl vanillisuhkrut
1 sidruni mahl
KAUNISTAMISEKS:
erksavärvilisi puuvilju

Valmistamine
Hõõru kohupiim läbi sõela. Vahusta munad suhkru ja vanillisuhkruga. Kohupiimamass, vahustatud munad, hapukoor, sulatatud või ja sidrunimahl sega paksupõhjalises potis hoolega läbi. Pidevalt segades kuumuta saadud massi keemiseni. Lisa hakitud aprikoosid ja mandlid. Vooderda pashavorm või sõel marliga ja kalla mass ettevalmistatud nõusse nõrguma. Keera marli otsad pashamassile ja aseta peale kerge vajutis.
Hoia pashamassi umbes ööpäeva jooksul vajutise all. Kummuta pasha serveerimistaldrikule ja kaunista pealt erksavärviliste puuviljadega. Eriti sobilikud on lihavõtte ajal kollased ja rohelised toonid. Enne serveerimist hoia 24 tundi vajutise all nõrgumas.
 

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee