Hommikusöögi retseptid
24. aprill 2009, 13:58

KEEDETUD KANA KASTMES

Keedetud kana valges kastmes. Valmistamisaeg määramata.

Kogus: ühele

Koostisosad
1-kilone kana
7-8 dl vett
1 porgand
väike tükk juursellerit
1 sibul
tükk apteegitilli
1 petersellioks
1 1/2 tl soola
6-8 valge pipra tera
1 kanapuljongikuubik
KASTE:
25 g margariini või võid
3 sl nisujahu
4-5 dl kana keeduleent
2 sl sidrunimahla
1/2-1 tl karrit

Valmistamine
ValmistusviisEralda kana koivad ja poolita selgroog. Loputa kanatükid ning pane need vaheliti potti. Vala peale niipalju vett, et kana oleks kaetud. Kuumuta aeglaselt ja eemalda pinnale kogunev vaht. Puhasta ja tükelda porgand, juurseller, sibul ning apteegitill ja pane potti. Lisa petersell, sool ja valge pipar ning keetmise ajal 1 kanapuljongikuubik, kui leemel pole küllalt maitset. Keeda kana tasasel tulel, kuni see on valmis ja tundub kahvliga katsudes pehme (2-3 tundi). Kui keedad kana eelmisel päeval, võid jahtunud leemelt ära koorida peale kogunenud rasva. Eemalda kana nahk, eralda liha luudelt ning tükelda see. Valmista kaste: Sulata potis rasvaine ja lisa sinna jahu. Kuumuta segades, kuni segu hakkab keema. Ära pruunista. Võta pott tulelt ja lisa pool puljongist. Sega puukahvliga kuni kaste muutub ühtlaseks ja paksuks. Lisa ülejäänud vedelik ja sega jälle ühtlaseks. Pane pott tagasi tulele ja jätka ühtlaselt mööda põhja liigutades kastme kuumutamist. Keeda nõrgal tulel 5-10 minutit, maitsesta kaste sidrunimahla ja karriga ning lisa tükeldatud kana. Paku juurde keedetud kartuleid või riisi ja ananassiga maitsestatud salatit.ServeerimisviisKeedetud kartulid või riis, ananassiga maitsestatud salat.LisandidServeeri kohe pärast valmistamist.