Lõunasöögi retseptid

PEEDIPÜREESUPP 

Toidutare, 26. august 2007, 13:54
Peedipüreesupp kuivatatud ploomide, roseeveini ja hapukoorega. Maitsestamiseks on kasutatud mett, kaneeli ja nelki. Valmistamisaeg määramata. Sobib serveerida nii kuumalt kui ka külmalt.

Kogus: ühele

Koostisosad
500 ml kerget roseeveini
100 g kuivatatud kivideta ploome
500 g punast peeti
1 tl tärklist
50 g mett
100 ml hapukoort
1/2 tl jahvatatud kaneeli
noaotsatäis jahvatatud nelki
soola

Valmistamine
ValmistusviisKalla vein pooleks lõigatud ploomidele ja jäta tõmbama. Pese peedid ja keeda neid 15-20 minutit kiirkeedupotis või 1-1 1/2 tundi tavalises potis. "Ehmata" külma veega, koori ja püreesta peedid. Suru peedimass läbi sõela, pane suurde potti koos veini, ploomide ja 500 ml veega ning lase keema tõusta. Lahusta tärklis 1 sl külmas vees ja lisa pidevalt segades supisse. Hauta madalal kuumusel u 2 minutit. Lisa mesi ja hapukoor ning maitsesta soola, kaneeli ja nelgiga. ServeerimisviisServeeri kuumalt või külmalt.Lisandid

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee