Lõunasöögi retseptid

Värvikas vorstisupp 

Toidutare, 3. juuni 2005, 11:44
Aedviljasupp vorstiga.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
1 porgand
tükk kaalikat
väike tükk juursellerit
1 l vett
1-2 liha- või aedviljapuljongikuubikut
1 sibul
4-5 kartulit
tükk porrut
1/2-1 paprikat
2-3 tomatit või 2 sl tomatipüreed
300 g vorsti
1/2 tl basiilikut
1 ml tüümiani (1 ml=maitseainelusikate komplekti kõige väiksem lusikas)
PEALE:
peterselli või murulauku

Valmistamine
Koori ja lõika porgand, kaalikas, seller ning sibul väikesteks kuubikuteks või tükkideks ja pane need keevasse vette. Lisa puljongikuubikud. Koori kartulid, lõika kuubikuteks ja pane supisse. Keeda u 15 minutit. Puhasta porru ja eemalda paprika vars ja seemned. Lõika porru ja paprika õhukesteks tükkideks. Haki tomatid ning tükelda vorst. Lisa supile aedvili ja vorst. Maitsesta basiiliku ja tüümianiga. Hauta suppi veel 15 minutit. Lõigu kääridega supi peale peterselli või murulauku. Vahelduseks võib vorstisupile lisada naerist, tükeldatud aedube, kabatshokki, lillkapsast või apteegitilli. Ka küüslauk ja värsked ürdid teevad lihtsa vorstisupi uueks.