Itaalia köök
4. jaanuar 2005, 11:15

Itaaliapärane hakklihasupp

Hakklihasupp porgandi, varsselleri, kabatshoki, aedubade, tomati ja tumedate makaronidega.

Kogus: ühele

Koostisosad
1 sibul
1 väike porgand
1 sl õli või margariini
1 l vett
1 lihapuljongikuubik
1-2 varsselleri vart
tükk kabatshokki
tükk porrut
2 dl tükeldatud rohelisi aedube
1/2 dl tumedaid makarone
2-3 dl purustatud tomateid
250 g hakkliha
1 tl ürdisoola
1 ml musta pipart (1 ml=maitseainelusikate komplekti kõige väiksem lusikas)
veidike majoraani
veidike basiilikut
veidike harakputke
PEALE:
hakitud peterselli või murulauku

Valmistamine
Koori sibul ja kaabi porgand. Tükelda need hästi peeneks ning lase kogu aeg segades potis kuumas õlis keema. Lisa vesi ja lihapuljongikuubik. Pese aedviljad korralikult, lõika kuubikuteks või viiludeks ja lisa supile. Samuti pane sisse makaronid ja purustatud tomatid koos vedelikuga. Keeda suppi, kuni kõik ained hakkavad pehmenema. Lõpupoole lisa väikeste tükkidena hakkliha ja maitsesta supp. Hauta suppi veel 10 minutit ja maitse seda. Valmis supp on paks ja aromaatne. Puista supile hakitud peterselli või murulauku, mida just parajasti on käepärast.