Lõunasöögi retseptid

TALUPOJA OASUPP 

Toidutare, 23. jaanuar 2006, 13:30
Oasupp kapsa, porgandi ja peekoniga. Valmistamisaeg u 40 minutit. Samadest ainetest võib valmistada ka Toscana oapüreesuppi. Väikeseks, aga oluliseks erinevuseks on see, et peekonitükid võetakse peale pruunistamist potist välja. Supp püreestatakse ja maitsestatakse värske või kuivatatud basiilikuga. Peekonitükid puistatakse valmis supile.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: 40-60 min
40

Koostisosad
1 porgand
1 sibul
väike tükk juursellerit
200 g valget peakapsast
175 g peekonit
1 küüslauguküüs
8 dl vett
1 lihapuljongikuubik
1 purk valgeid ube tomatikastmes (420 g)
1 ml valget pipart (1 ml=maitseainelusikate komplekti kõige väiksem lusikas)
1/2 tl paprikapulbrit

Valmistamine
ValmistusviisKaabi porgand, koori sibul ja seller ning riivi jämeda riiviga. Lõika kapsas peenikesteks ribadeks. Lõika peekon kääridega otse potti väikesteks tükkideks. Lisa peenestatud küüslauguküüs ja kuumuta puukahvliga segades, kuni peekon on kergelt pruunistunud. Pane juurde aedviljad ning sega neid veidi aega koos peekoniga. Lisa vesi, lihapuljongikuubik, oad ja maitseained. Lase supil keeda 30 minutit. Paku supi juurde leiba. Samadest ainetest võib valmistada ka Toscana oapüreesuppi. Väikeseks, aga oluliseks erinevuseks on see, et peekonitükid võetakse peale pruunistamist potist välja. Supp püreestatakse köögikombaini või mikseriga ja maitsestatakse värske või kuivatatud basiilikuga. Peekonitükid puistatakse valmis supile.ServeerimisviisServeeri kohe pärast valmistamist.LisandidLeib.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee