Lõunasöögi retseptid

KALASELJANKA 

Toidutare, 3. juuli 2008, 19:01
Kalaseljanka seentega. Valmistamisaeg määramata.

Kogus: ühele

Koostisosad
500 g väikseid kalu (ahvenaid, kiisku jm)
300 g forellifileed forelli selgroog ja nahk
1 l vett
1 tl soola
1 sibul
10 vürtsitera
1 loorebrileht
3 sl võid või margariini
3 sl nisujahu
2 sl tomatipüreed
1/2 marineeritud kurki
1-2 sl kappareid
2 dl viiludeks lõigatud keedetud seeni
tilli

Valmistamine
ValmistusviisEemalda väikeste kalade sisikond ja lõpused. Pese ja tükelda kalad. Pane potti väikesed kalad ning forelli selgroog ja nahk. Lisa külm vesi, sool, kooritud ja hakitud sibul, vürts ning loorberileht. Kuumuta aeglaselt, et kõik maitseained jõuaksid erladuda leemesse. Keeda vähesel kuumusel 30 minutit ja kurna leem. Sulata potis rasvaine, lisa nisujahu ning lase keema. Vala vähehaaval juurde kala keeduleem ja sega kogu aeg puukahvliga, kuni segu tõuseb keema. Lõika forellifilee väikesteks tükkideks ja lisa need supile. Keeda 5-7 minutit ning sega vahepeal. Maitsesta ühtlasi tomatipüreega. Vajaduse korral tugevda leeme maitset kalapuljongikuubikuga. Lisa valmis supile marineeritud kurgitükid, kapparid, seened ja hakitud till ning lase supp keema. Paku juurde hapukoort ja leiba.ServeerimisviisServeeri kohe pärast valmistamist.LisandidHapukoor ja leib.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee