Itaalia köök

SARDIINIA MAKARONISALAT 

Toidutare, 13. aprill 2008, 13:26
Õlikastmes vigurmakaronisalat tuunikala, tomati, salati, muna ja anshoovisefileega. Valmistamiseag määramata.

Kogus: ühele

Koostisosad
1 1/2 dl vigurmakarone
1 l vett
1/2 tl soola
1 väike pea jääsalatit
3 tomatit
1 väike sibul
1 purk tuunikala (200 g)
3 kõvaks keedetud muna
6 anshoovisefileed
KAUNISTUSEKS:
basiilikulehti
paprikatäidisega rohelisi oliive
KASTE:
2-3 sl õli
1 sl veiniäädikat
1 peenestatud küüslauguküüs
2 ml soola (1 ml=maitseainelusikate komplekti kõige väiksem lusikas)
1 ml suhkrut
veidike musta pipart

Valmistamine
ValmistusviisKeeda makaronid pakendil oleva juhendi järgi ja nõruta sõelal kuivaks. Lõika salat tükkideks, tomatid sektoriteks ja kooritud sibul õhukesteks ratasteks. Pane salatilehed lameda vaagna põhja ja teised ained kihiti nende peale kuhja. Pealmiseks jäävad poolitatud munad ja nende peale asetatud anshoovisefileed. Kaunista salat basiilikulehtede ja poolitatud oliividega. Sega kastme ained klaaspurgis loksutades ja nõruta salatile. Serveeri külmalt õhtueineks.ServeerimisviisServeeri külmalt.Lisandid