Kalatoitude retseptid

Suitsuräimesalat 

Toidutare, 23. märts 2010, 14:01
Õlikastmes suitsuräimed. Lisandiks tomat, kurk, redis, salat ja keedetud munad. Valmistamisaeg määramata. Enne serveerimist peavad kalad kastmes tund aega maitsestuma.

Kogus: ühele

Koostisosad
500 g suitsuräimi
KASTE:
2 sl õli
2 sl vett või õunamahla
1 sl palsamveiniäädikat või valge veini äädikat
1 ml musta pipart (1 ml=maitseainelusikate komplekti kõige väiksem lusikas)
1/2 dl hakitud murulauku
1/2 dl hakitud tilli
LISAKS:
väike pea rabedat salatit
8-10 redist
tükk kurki
2-3 tomatit
2-3 kõvaks keedetud muna

Valmistamine
ValmistusviisPuhasta suitsuräimed hoolikalt, eemalda pea, sisikond, nahk, selgroog ja väikesed luud. Aseta fileed lameda serveerimisvaagna keskele. Sega kokku kastme ained ja tõsta kastet fileede peale. Pane kalad tunniks ajaks külma maitsestuma. Lõika salat tükkideks, redis ja kurk õhukesteks viilideks ning tomatid ja keedetud munad sektoriteks. Lao kõik ained eraldi kuhjakestena ümber kalade. Keeda salati juurde värskeid kartuleid, paku juurde hapukoorekastet ja leiba. Salat sobib ka grillitud toidu eelroaks.ServeerimisviisEnne serveerimist peavad kalad tund aega külmas maitsestuma.LisandidKeedetud kartulid, hapukoorekaste, leib.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee