Lõunasöögi retseptid

LÄÄNERANNIKU SALAT 

Toidutare, 9. detsember 2006, 13:28
Õlikastmega segasalat (salat, tomat, krevetid, shampinjonid, rannakarbid). Valmistamisaeg u 10 minutit.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: kuni 20 min
10

Koostisosad
1 väike pea rabedat salatit
2-3 tomatit
200 g kooritud krevette (1 purk merivähki)
150 g konserveeritud või värskeid shampinjone
KASTE:
1 sl veiniäädikat
4 sl õli
1 väike peenestatud küüslauguküüs
2 ml soola (1 ml=maitseainelusikate komplekti kõige väiksem lusikas)
1 ml valget pipart

Valmistamine
ValmistusviisLoputa ja nõruta salat ning tomatid. Lõika salat tükkideks ja aseta tükid salatinõu põhjale ning külgedele. Lase külmutatud krevettidel sõelal sulada. Lõika shampinjonid viiludeks. Nõruta rannakarpidelt vedelik. Pane kõik ained salatilehtedele ja sega kergelt tõstes. Sega kastme ained purgis loksutades ning nõruta kaste salatile. Paku salatit hästi jahutatuna koos batooni või röstitud saia ning võiga eelroaks.ServeerimisviisServeeri hästi jahutatult.LisandidBatoon, röstitud sai võiga.