Kiudainerikkad toidud

Kaerahelbe-kohupiimatort kondendspiimaga 

Nele Tõnisson, 26. veebruar 2008, 12:37
Maitsev ja pidulik tort.

Koostisosad
300 g kaeraküpsiseid
100 g võid
2 sl hapukat moosi (mustsõstra- vaarika)
100 g hapukoort
500 g kohupiima
500 g paksemat jogurtit
3 tl zelatiini
200 g kondenspiima suhkruga

Valmistamine
1. Purusta küpsised, sega sulatatud võiga ja 2 sl hapukoorega. Pane segu ühtlaselt lahtikäivasse koogivormi, mille põhjas on küpsetuspaber.
2. Määri küpsistesegule ühtlaselt peale moosi.
3. Pane põhi külmkappi seniks, kuni valmistad kastet.
4. Pane želatiin vähese külma veega sulama.
5. Kate: Mikserda omavahel kreemjaks vahuks kohupiim, ülejäänud hapukoor, kondenspiim ja jogurt, lisa ka pisut suhkrut (2sl).
6. Lisa želatiinile külma vett, paisuta ja sualata kuumavevannis vedelaks. Kalla see kohupiimavahule, ise pidevalt segades.
7. Vala segu ühtlaselt küpsistele ja pane natukeseks uuesti külmkappi. Kui kate on juba pisut tardunud, võid hakata seda kaunistama. Väga kena jääb värviliste marmelaadilõikude või puuviljadega, aga üldiselt võib igaüks kaunistada nii, kuidas meeldib.
Kui tort on täiesti tardunud, lõika tordiserv ääre küljest lahti ning võta tort vormist välja ning aseta kandikule. Kõige parem on serveerida torti järgmisel päeval, kuid põhimõtteliselt saab serveerida ka juba 5-6 tunni pärast.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee