Magustoidud

Kirju Koer iiristest 

Nele Tõnisson, 15. august 2008, 14:15
Väga maitsev maius nii sama vahel suhu pista kui ka ootamatutele külalistele pakkuda. Eriti armastavad seda lapsed!

Koostisosad
200 g võid
200 ml (1 klaas) piima
1 kg iirise komme
2 pk (360 g) küpsiseid
1 pk mõngleid/maisipulki
100 g marmelaadi

Valmistamine
1. Sulata või suures potis, lisa piim ja aja peaaegu keema.
2. Lisa iiris ja lase täiesti ära sulada, hoides potti nõrgal tulel
3. Lisa sulatatud iirisele tükeldatud küpsised, maisipulgad ja marmelaad ning sega ühtlaseks massiks.
4. Lase segul jahutuda nii kaua, et saaksid vormida neist parajad "vorstikesed". Keera "vorstikesed" paberisse ja pane külmkappi. NB! Maius ei lähe halvaks, nii et võivad mitu nädalat külmas seista. Lõika maius ribadeks ja serveeri kohe peale lõikamist, muidu, kui kaua soojas seisab, läheb liiga pehmeks.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee