Lõunasöögi retseptid
6. mai 2009, 07:46

Kihiline kartulisalat

Kihiline kartulisalat vürtsika punase kastmega.

Kogus: ühele

Koostisosad
6-7 keedetud kartulit
1 väike punane sibul
100 g täissuitsuvorsti
1-2 marineeritud kurki
1 varsselleri vars
3-4 tomatit
1/2 tl ürdisoola
KASTE:
1 munakollane
1-2 küüslauguküünt
2 sl sidrunimahla
2 ml soola (1 ml=maitseainelusikate komplekti kõige väiksem lusikas)
1 dl õli
1 dl kooresegust hapupiima (hapukoore ja keefiri segu, soomlaste kermaviili)
2 tl tomatipüreed
1/2 dl värsket basiilikut või 1/2 tl kuivatatud basiilikut

Valmistamine
ValmistusviisKoori keedetud külmad kartulid ja lõika väikesteks kuubikuteks. Koori ja haki sibul. Lõika täissuistuvorst ja marineeritud kurk tükkideks, sellerivars õhukesteks viiludeks ja tomatid väikesteks sektoriteks. Pane salati ained kihiti serveerimiskaussi. Sega kumerapõhjalises kausis munakollase hulka peenestatud küüslauguküüned, sidrunimahl ja sool. Lisa väikeste osade kaupa ning tugevasti kloppides õli. Lahjenda kastet, lisades kooresegust hapupiima. Pane juurde tomatipüree, peenestatud värske basiilik ja vajaduse korral pipart ning soola. Vala kaste salatile.ServeerimisviisEnne serveerimist lase natuke aega jahedas maitsestuda. Lisandid