Itaalia köök

Itaalia salat 

Toidutare, 4. jaanuar 2005, 11:14
Segasalat (kartul, porgand, õun, värske kurk, sink, marineeritud kurk, herned) vahukoore-majoneesikastmes.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
1 koorega keedetud kartul
1 koorega keedetud porgand
1 väike õun
6-8 cm suurune tükk värsket kurki
100 g sinki või mahedamaitselist vorsti
1 marineeritud kurk
1 dl väikseid külmutatud herneid
KASTE:
1 dl vahukoort
1 1/2 dl majoneesi
1/2 tl soola
2-3 tl veiniäädikat
1 ml valget pipart (1 ml=maitseainelusikate komplekti kõige väiksem lusikas)
KAUNISTUSEKS:
2 tomatit
värsket kurki
peterselli

Valmistamine
Koori kartul, porgand ja õun. Lõika porgand, õun, värske kurk ja sink peenikesteks ribadeks ning kartul ja marineeritud kurk väikesteks kuubikuteks. Sulata herned. Vahusta koor suures kausis. Sega juurde majonees ning maitseained. Lisa ettevaatlikult segades kõik salatiained. Lase salatil paar tundi külmas maitsestuda ja läbi imbuda. Aseta see ilusa kuhjana serveerimisnõusse ning kaunista tomatisektorite, kurgiviilude ja peterselliga. Serveeri külmalt. Salat säilib külmas mitu päeva.