Kiudainerikkad toidud

Paprika-juustupirukas 

Toidutare, 13. märts 2009, 12:04
Värvikas paprika-juustupirukas.

Koostisosad
TAINAS:
150 g võid
150 g nisujahu
1 muna
1/2 dl hakitud peterselli
TÄIDIS:
2 sl võid
3 erinevat värvi paprikat
2 dl rammusamat piima
2 muna
100 g riivjuustu
1/2 tl soola
mehhiko maitseainet
musta pipart
1/2 tl tüümiani
1/2 tl punet

Valmistamine
Näpi jahu koos võiga muredaks, lisa muna ja petersell ning sega tainas kiiresti ühtlaseks. Suru tainas koogivormi põhja ja servadele. Pane vorm täidise valmistamise ajaks külmkappi. Eemalda paprikatelt seemned ja lõika paprikad ribadeks. Hauta ribad pannil võiga pehmeks ja lao need ühtlase kihina taina peale. Sega piim, munad, pool juustust ja maitseained. Vala segu paprikate peale ja puista ülejäänud riivjuust pinnale. Pane vorm 30-35 minutiks 200 kraadisesse ahju küpsema. Köögiviljapirukad maitsevad kõige paremini veidi jahtunult. (Ilusama välimuse pirukale saab, kui paprikalt lõigata ära varrepoolne osa, kaapida seemned välja ja lõigata paprikad rõngasteks.) Serveeri veidi jahtunult koos värske salatiga.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee