Küpsetised
14. aprill 2009, 07:57

Sügisene juustupirukas

Muretainapõhjal pirukas köögiviljatäidisega (porgand, kabatšokk, porru) ja sinihallitusjuustuga. Antud retsepti kogustest saab terve ahjuplaaditäie maitsvat pirukat. 

Kogus: ühele

Koostisosad
TAINAS:
3 1/4 dl nisujahu
u 100 g kartulipüreepulbrit
1 1/2 tl küpsetuspulbrit
200 g võid
1/2 dl külma vett
TÄIDIS:
300 g porgandeid
300 g suvikõrvitsat (kabatshokki)
100 g porrut
1 1/2 sl õli
4 dl piima
1 sl nisujahu
2 muna
2 tl ürdisoola
1 tl basiilikut
1/4 tl valget pipart
100 g sinihallitusjuustu
150 g riivut Parmesaniu v. muud kõvat juustu

Valmistamine
Mõõda kõik tainaained peale vee kaussi ja näpi sõrmedega või sega köögikombainiga muredaks. Lisa külm vesi ja sega tainas ühtlaseks. Täidise valmistamise ajaks pane tainas külmkappi. Riivi porgand ja suvikõrvits jämeda riiviga. Lisa õhukesteks rõngasteks lõigatud porru ja pane köögiviljad vähese õliga pannile. Kuumuta segades, kuni köögiviljad pehmenevad ja vedelik aurustub. Jahuta. Rulli tainas niiske käterätiku peal kahe küpsetuspaberi vahel ahjuplaadi suuruseks leheks. Võta pealmine paber ära ja tõsta tainas koos alumise paberiga ahjuplaadile. Murenda sinihallitusjuust tainale ja tõsta jahtunud köögiviljad ühtlase kihina sinna peale. Sega kokku munad, piim, nisujahu ja maitseained. Vala segu köögiviljadele ja riputa pinnale riivjuustu. Küpseta pirukat 25-30 minutit ahju alaosas 225 kraadises kuumuses.