Küpsetised

Väikesed lihapirukad kohupiima-võitainast 

Toidutare, 26. juuni 2009, 08:31
Väikesed lihapirukad kohupiima-võitainast. 

Koostisosad
500 g valmis võitainast või
200 g võid
200 g nisujahu
200 g lahjat kohupiima
TÄIDIS:
300 g head loomahakkliha
1 sibul
6 kõvakskeedetud muna
soola
valget pipart
1 muna määrimiseks

Valmistamine
Näpi pehme või koos jahuga muredaks, märga liiva meenutavaks seguks. Sega kohupiimaga. Pane jahedasse seisma. Kuni tainas tahkemaks tõmbub, valmista täidis. Pruunista hakkliha kergelt koos sibulaga. Koori munad ja haki peeneks. Sega pruunistatud hakkliha ja sibul hakitud munadega ning lisa soola ja pipart. Rulli tainas jahuga kaetud laual 1/2 cm paksuseks ja lõika sellet ringikujulise vormiga tükid, mille läbimõõt on u 10 cm. Pane igale kettale tubli supilusikatäis täidist. Tainaservad niisuta veega ja suru kinni. Lao pirukad ahjuplaadile laotatud küpsetuspaberile nõnda, et liitekohad jäävad vastu plaati. Määri pealt munaga ja küpseta 225 kraadises ahjus u 10 minutit. Serveeri kohe pärast valmistamist koos puljongiga.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee