Prantsuse köök

Singi-sibulapirukas kartuli-muretainast 

Toidutare, 1. august 2008, 14:49
Alsace´i singi-sibulapirukas, põhjaks kartuli-muretainas. 

Koostisosad
PÕHI:
3 dl pudrustatud kartuleid
1 dl rõõska koort
100 g margariini
2 dl jämedat nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
TÄIDIS:
1-2 sibulat
200 g suitsusinki
KASTE:
200 g pipra-tilli-toorjuustu
1 dl piima
rosmariini
salveid
küüslauguküüsi

Valmistamine
Sega ühtlane tainas ja pane 1-2 tunniks külmkappi seisma. Pane külmast võetud tainas küpsetuspaberile ja rulli ahjuplaadile parajaks. Lõika sibulad ja sink õhukesteks viiludeks ja kata tainas nendega. Pane pirukas 15 minutiks 225 kraadisesse ahju küpsema. Sega piimast ja toorjuustust kaste, lisa maitse järgi näputäis rosmariini, salveid või mõned küüslauguküüned. Määri kaste pirukatäidisele ja küpseta veel 15 minutit, kuni pirukas on küps. Serveeri kuumalt õlle või veini juurde. Serveeri kuumalt.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee