Lõunasöögi retseptid

PIKNIKUPIRUKAS 

Toidutare, 16. märts 2008, 06:45
Muretainapirukas köögivilja-fetajuustu-suitsusingitäidisega, kaunistuseks kokteilitomatid. Valmistamisaeg määramata.

Kogus: ühele

Koostisosad
TAINAS:
100 g margariini
2 dl kaerahelbeid
1 dl nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
1/2 tl soola
3-4 sl vett
TÄIDIS:
400 g külmutatud köögivilja
200 g fetajuustu
200 g suitsusinki
1 dl tükeldatud porrut
1 tl ürdisegu küüslauguga
3 kokteilitomatit
2 muna
2 dl piima
hakitud peterselli

Valmistamine
ValmistusviisSega kuivained sõrmedega näppides sulatatud margariiniga. Lisa vesi ja sõtku tainas hõlpsasti rullitavaks. Pane tainas 20 minutiks jahedasse seisma. Rulli tainas kettaks, mis katab küpsetusvormi põhja ja küljed. Pane vormi. Vormis olevale tainale laota külmutatud köögivili, kuubikuteks lõigatud juust ja sink, peale porrurõngad ja ürdisegu. Poolekslõigatud pisitomatid sea äärtele kaunistuseks. Sega munad ja piim ning kalla vormi. Pane pirukas 225 kraadisesse ahju 35-40 minutiks küpsema. Valmis piruka pind kaunista peterselliga.ServeerimisviisParim on soojalt, pinikul olles on pirukas ilmselt juba jahtunud aga maitsev on sellegipoolest.LisandidPuljong, tee, kohv.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee