Toidukordade retseptid

SIDRUNIKOHR 

Toidutare, 17. juuli 2009, 10:43
Ahjus küpsetatud sidrunikohr. Hõrk suussulav magusroog. Valmistamisaeg määramata.

Kogus: ühele

Koostisosad
4 munakollast
4 munavalget
50 g võid
1 dl nisujahu
4 dl piima
1 dl suhkrut
1 sl maisitärklist
1 tl riivitud sidrunikoort
1/2 dl sidrunimahla
peale riputamiseks tuhksuhkrut

Valmistamine
ValmistusviisEralda munakollased ja -valged. Võta 4-6 väikest siledaservalist vormi (näiteks kuumuskindlad tassid) ja määri seest margariini või võiga. Sea ahi 175 kraadi peale. Sulata või potis, lisa jahu ja sega korralikult. Võta pott tulelt, vala piim sisse ja sega korralikult. Pane pott tagasi tulele ja kogu aeg segades aja keema. Keeda 5 minutit. Sega munakollased ükshaaval sisse. Lisa suhkur, maisitärklis, riivitud sidrunikoor ja sidrunimahl. Sega ja lase jahtuda. Vahusta munavalged tugevaks vahuks. Lisa vaht ettevaatlikult lusikahaaval jahtunud segusse. Kalla tainas võiga määritud vormidesse (ära kalla vorme ääreni täis, jäta servast veidi puudu). Pane vormid ahjuplaadile ja tõsta kuuma ahju. Küpseta alumisel siinil 175 kraadi juures umbes 30 minutit, sõltuvalt vormide suurusest. Küpsetamise ajal ära ahjuust ava, sest siis võivad kohrud kokku vajuda. Ahjust võetud kohrudele riputa peale tuhksuhkrut.ServeerimisviisServeeri jahtunult.LisandidKohv.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee