Lõunasöögi retseptid
23. märts 2010, 14:40

Kapsarullid hakklihatäidisega

Kapsarullid hakkliha-riisitäidisega ja või-sinepikastmega. Valmistamisaeg määramata.

Kogus: ühele

Koostisosad
1 kg kapsast
vett
TÄIDIS:
1 dl vett
1 dl piima
1 dl pudruriisi
1 tl soola
1 väike sibul
400 g veise-seahakkliha
1 sl mahedat sinepit
1 muna
MÄÄRDEKASTE:
2 sl sulavõid
1 tl mahedat sinepit
1 sl siirupit

Valmistamine
ValmistusviisSuru noaga ümber kapsajuure ühtlane rõngas, nii et saad kapsast keetes lehed kergesti lahti. Pane kapsapea potti ja vala vesi peale. Keeda, kuni kapsalehed hakkavad kergesti lahti tulema. Võta pehmeks keenud lehed ükshaaval lahti ja pane jahtuma. Valmista täidis: haki kooritud sibul peeneks, aja vesi ja piim potis keema. Pane riis, sibul ja sool sisse. Keeda kaane all, kuni riis on pehme. Sega kõik täidise koostisosad kokku ühtlaseks massiks. Lõika kapsalehtedel jäme roots noaga õhemaks. Pane igale kapsalehele tubli supilusikatäis täidist ja keera leht tihedalt kokku. Lao kapsarullid rasvatatud ahjuvormi. Sega kaste kokku ja määri kapsarullid sellega üle. Küpseta ahjus 200 kraadi juures umbes tund aega. Vähemalt kord pööra rullid ümber, et nad küpseksid ühtlaselt.ServeerimisviisServeeri kohe pärast valmistamist.Lisandid