Kalatoitude retseptid

Lasanje tuunikala, krevettide ja rannakarpidega 

Toidutare, 3. märts 2009, 10:10
Lasanje tuunikala, krevettide ja rannakarpidega

Kogus: ühele

Koostisosad
8-10 lasanjeplaati
2-3 l vett
1 sl õli
JUUSTUKASTE:
40 g margariini või võid
4 sl nisujahu
8-9 dl piima
1/2 tl soola
1/2 tl muskaati
veidike Cayenne'i pipart
150 g Emmentali juustu (3-4 dl riivjuustu)
LISAKS:
1-2 purki (ą 200 g) tuunikala
200 g kooritud krevette
1-2 purki (ą 100 g) rannakarpide vesihoidist
2 dl purustatud tomateid
1 küüslauguküüs
1 tl basiilikut
1 ml musta pipart (1 ml=maitseainelusikate komplekti kõige väiksem lusikas)
peale riivjuustu

Valmistamine
ValmistusviisLase potis kastme jaoks keema rasvaine ja jahu. Lisa vähehaaval piim ning sega, kuni kaste muutub paksemaks ja tõuseb keema. Maitsesta kaste, lisa riivjuust ja sega ühtlaseks. Pehmenda lasanjeplaadid kuumas vees, milles on tilgake õli. Nõruta tuunikala, krevetid ja rannakarbid. Sega tuunikala, krevetid, tomat, peenestatud küüslauguküüs, basiilik ja must pipar. Pane suure ahjuvormi põhjale õhuke kiht juustukastet, sellele kiht lasanjeplaate, seejärel õhuke kiht tuunikalasegu ja rannakarpe ning siis jälle kastet. Korda seda mõned korrad. Kata pealt juustukastme ja riivjuustuga. Küpseta lasanjet 225 kraadise ahju keskosas umbes 30 minutit. ServeerimisviisServeeri kohe pärast valmistamist. 

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee