Lõunasöögi retseptid

AEDVILJALASANJE 

Toidutare, 23. juuni 2007, 05:21
Valmistamisaeg määramata.

Kogus: ühele

Koostisosad
8-10 keedetud lasanjeplaati
AEDVILJAKASTE:
1 suur sibul
1 küüslauguküüs
1 porgand
pool pastinaaki
tükk juursellerit
2 dl tükeldatud aedube
2 sl õli või margariini
1 purk purustatud tomateid
1 aedviljapuljongikuubik
1 tl punet või basiilikut
JUUSTUKASTE:
40 g võid või margariini
4 sl nisujahu
8-9 dl piima
3/4 tl soola
2 ml muskaati (1 ml=maitseainelusikate komplekti kõige väiksem lusikas)
3-4 dl (150 g) riivjuustu
peale puistamiseks riivjuustu

Valmistamine
ValmistusviisKoori sibul, küüslauk ja juurviljad. Riivi sibul ning juurviljad ja peenesta küüslauk. Sega aedvilju natuke aega pannil kuumas rasvas. Lisa purustatud tomatid, puljongikuubik ja pune ning keeda paksemaks. Pehmenda lasanjeplaadid keevas vees, milles on tilgake õli. Lase juustukastme jaoks potis keema rasvaine ja jahu. Lisa vähehaaval piim ning sega, kuni kaste pakseneb ja tõuseb keema. Maitsesta, lisa riivjuust ja sega kaste ühtlaseks. Pane laia määritud ahjuvormi põhjale kiht juustukastet, selle peale lasanjeplaate, aedvilja- ja juustukastet. Korda seda. Kata viimased plaadid juustukastmega ja puista peale riivjuustu. Küpseta 200 kraadi juures ahju allosas u 40 minutit.ServeerimisviisServeeri kohe pärast valmistamist.Lisandid

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee