AEDVILJALASANJE
Kogus: ühele
Koostisosad
8-10 keedetud lasanjeplaati
AEDVILJAKASTE:
1 suur sibul
1 küüslauguküüs
1 porgand
pool pastinaaki
tükk juursellerit
2 dl tükeldatud aedube
2 sl õli või margariini
1 purk purustatud tomateid
1 aedviljapuljongikuubik
1 tl punet või basiilikut
JUUSTUKASTE:
40 g võid või margariini
4 sl nisujahu
8-9 dl piima
3/4 tl soola
2 ml muskaati (1 ml=maitseainelusikate komplekti kõige väiksem lusikas)
3-4 dl (150 g) riivjuustu
peale puistamiseks riivjuustu
Valmistamine
ValmistusviisKoori sibul, küüslauk ja juurviljad. Riivi sibul ning juurviljad ja peenesta küüslauk. Sega aedvilju natuke aega pannil kuumas rasvas. Lisa purustatud tomatid, puljongikuubik ja pune ning keeda paksemaks. Pehmenda lasanjeplaadid keevas vees, milles on tilgake õli. Lase juustukastme jaoks potis keema rasvaine ja jahu. Lisa vähehaaval piim ning sega, kuni kaste pakseneb ja tõuseb keema. Maitsesta, lisa riivjuust ja sega kaste ühtlaseks. Pane laia määritud ahjuvormi põhjale kiht juustukastet, selle peale lasanjeplaate, aedvilja- ja juustukastet. Korda seda. Kata viimased plaadid juustukastmega ja puista peale riivjuustu. Küpseta 200 kraadi juures ahju allosas u 40 minutit.ServeerimisviisServeeri kohe pärast valmistamist.Lisandid
Kommentaarid (0)