Küpsetamata magustoidud
6. veebruar 2005, 14:05

Lihavõttepasha

Klassikaline variant.

Koostisosad
100 g võid
3/4 dl suhkrut
250 g kohupiima
1 muna
1 dl rõõska koort
1/2 sidruni mahl
1-2 tl vanillisuhkrut
1-2 sl rosinaid
1-2 sl purustatud mandleid
1-2 sl sukaadi või kääridega katkilõigatud kokteilikirsse

Valmistamine
Vahusta pehme või ja suhkur. Lisa kohupiim, muna, vahustatud koor ja teised ained. Sega kergelt.
Pane kohupiimasegu marliga vooderdatud pashavormi või filterpaberiga kaetud suurde kohvifiltrisse ja aseta taldrikul vähemalt ööpäevaks külmkappi nõrguma. Löö paks pasha välja madalasse serveerimisnõusse ning paku magusroana või kohvi juurde.