Kiudainerikkad toidud

Banaanipäike 

Maire Suitsu, 5. september 2006, 05:46
Rõõmus kevadine tort banaanidega.

Koostisosad
1 õhuke kiht biskviitpõhja
immutamiseks apelsinimahla
TÄIDIS:
4 dl 35% rõõska koort
5 dl paksu maitsestamata jogurtit
300 g Põltsamaa apelsinimarmelaadi
1,5 dl suhkrut
2 tl vanillisuhkrut
4 sl zhelatiini
2 dl apelsinimahla
KATE:
5 küpset banaani
3 dl apelsinimahla
4 tl zhelatiinipulbrit

Valmistamine
Kata suurema lahtikäiva vormi põhi küpsetuspaberiga, kinnita serv paigale. Aseta biskviitpõhi vormi ning niisuta apelsinimahlaga. Pane zhelatiin apelsinimahlaga paisuma ja sulata seejärel kuumas veevannis. Klopi apelsinimarmelaadi hulka suhkur, toasoe jogurt ja vanillisuhkur, seejärel ka leige zhelatiinilahus. Viimasena kalla peale vahustatud koor, tõsta alt ülespoole segamini ning kalla otsekohe vormi, sest zhelatiin hakkab külma koore mõjul peagi tarduma. Lase kinnikaetult tarduda vähemalt 5 tundi. Valmista mahlast ja zhelatiinipulbrist tarretiseleem ja jäta jahtuma. Lao tardunud koogi pinnale diagonaalselt lõigatud banaanuviiludest ringid, alustades välisservast ja kattes iga järgneva ringiga umbes kolmandiku eelmisest. Nirista jahtunud tarretisesegu tasakesi koogile ja lase külmas täielikult tarduda.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee