Oliivi-kodujuustutäidisega batoon
, 20. juuli 2008 08:34
Batoonsai sobib lisandiks suppidele või puljongi kõrvale. Antud kogustest saab 2 batoonsaia.
Kogus: ühele
Koostisosad
2 dl piima või vett
25 g pärmi
1 tl suhkrut
3/4 tl soola
1/2 dl seesamiseemneid
3 dl nisujahu
1 dl rukkijahu
1 dl saiajahu
3 sl õli
TÄIDIS:
2 dl kodujuustu
100 g paprikatäidisega oliive
1 tl punet
2 dl piima või vett

25 g pärmi
1 tl suhkrut
3/4 tl soola
1/2 dl seesamiseemneid
3 dl nisujahu
1 dl rukkijahu
1 dl saiajahu
3 sl õli
TÄIDIS:
2 dl kodujuustu

100 g paprikatäidisega oliive
1 tl punet
Valmistamine
Lahusta pärm käesoojas piimas. Sega juurde suhkur, sool, seesamiseemned ning jahu. Lisa rasv ja sõtku tainast käsitsi või köögikombainiga nii, et tainas tuleks nõu küljest lahti ja sellest tekiks pehme tihe pall. Lase kaetuna soojas kohas kerkida mahult kahekordseks. Sõtku kerkinud tainast korralikult ning jaga see kahte ossa. Rulli mõlemad osad lahti ovaalselt 40-50 cm pikkuseks. Raputa peale kodujuust, viiludeks lõigatud oliivid ja pune. Keera tainas rulli ja aseta sarvekujulisena küpsetuspaberiga kaetud plaadile kerkima. Küpseta batoone 225 kraadi juures ahju keskosas 18-20 minutit. Serveeri soojalt.