Itaalia köök

Oliivi-kodujuustutäidisega batoon 

Toidutare, 20. juuli 2008, 08:34
Batoonsai sobib lisandiks suppidele või puljongi kõrvale. Antud kogustest saab 2 batoonsaia.

Kogus: ühele

Koostisosad
2 dl piima või vett
25 g pärmi
1 tl suhkrut
3/4 tl soola
1/2 dl seesamiseemneid
3 dl nisujahu
1 dl rukkijahu
1 dl saiajahu
3 sl õli
TÄIDIS:
2 dl kodujuustu
100 g paprikatäidisega oliive
1 tl punet

Valmistamine
Lahusta pärm käesoojas piimas. Sega juurde suhkur, sool, seesamiseemned ning jahu. Lisa rasv ja sõtku tainast käsitsi või köögikombainiga nii, et tainas tuleks nõu küljest lahti ja sellest tekiks pehme tihe pall. Lase kaetuna soojas kohas kerkida mahult kahekordseks. Sõtku kerkinud tainast korralikult ning jaga see kahte ossa. Rulli mõlemad osad lahti ovaalselt 40-50 cm pikkuseks. Raputa peale kodujuust, viiludeks lõigatud oliivid ja pune. Keera tainas rulli ja aseta sarvekujulisena küpsetuspaberiga kaetud plaadile kerkima. Küpseta batoone 225 kraadi juures ahju keskosas 18-20 minutit. Serveeri soojalt.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee