Taimetoidu retseptid

Krõbeda saiabatoon 

Toidutare, 19. september 2012, 05:52
Krõbe saiabatoon sobib lisandiks püresuppidele, salatitele, kalahõrgutistele. Antud kogustest saab 2 batooni.

Kogus: ühele

Koostisosad
2 dl piima või vett
25 g pärmi
1 tl suhkrut
3/4 tl soola
3 dl nisujahu
2 dl saiajahu
3 sl õli

Valmistamine
Lahusta pärm käesoojas piimas. Sega juurde suhkur, sool, nisujahu ja suurem osa saiajahust. Lisa rasv ning sõtku tainast käsitsi või köögikombainiga. Pane ühtlasi juurde niipalju saiajahu, et tainas tuleks nõu küljest lahti ja sellest tekiks pehme tihke pall. Lase tainal kaetuna soojas kohas kerkida mahult kahekordseks. Sõtku tainast hästi ning jaga see kahte ossa. Rulli osad lahti ovaalselt 40 cm pikkuseks, keera rulli ja pane küpsetuspaberiga kaetud plaadile kerkima. Tee hästi kerkinud batoonidesse terava noaga viltused lõiked. Küpseta 225 kraadi juures ahju keskosas 12-14 minutit. Kui tahad krõbeda koorega batoone, pritsi neid küpsetamise ajal paar-kolm korda veega või viska küpsetamise algupoolel paar korda 1/2 dl vett ahjupõhjale. Lase batoonidel plaadil jahtuda ilma rätikuta.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee