Prantsuse köök

Prantsuse sibulasupp 

Toidutare, 3. juuni 2005, 17:16
Vürtsikas sibulasupp, mis küpsetatakse üle ahjus väikestes ahjunõudes, katteks röstitud leib (sai) juustuga.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
5-6 sibulat
2 sl õli või margariini
1 l lihapuljongit (võib olla valmistatud kuubikutest)
1/2 tl paprikapulbrit
veidike valget pipart
näpuotsaga Cayenne´i pipart
1 ml tüümiani (1 ml=maitseainelusikate komplekti kõige väiksem lusikas)
LISAKS:
4 viilu vormileiba (saia)
75-100 g riivitud Emmentali juustu

Valmistamine
Koori sibulad ja lõika rõngasteks. Kuumuta potis rasvaine ja sega selles sibulaid, kuni nad omandavad pisut värvi. Lisa lihapuljong ja maitseained. Lase supil umbes 30 minutit keeda. Proovi, kas maitseaineid on küllaldaselt. Jaga supp nelja väiksesse potti või kuumuskindlasse kaussi. Rösti leivaviilud ja pane supi peale. Raputa leivaviiludele rohkesti riivjuustu. Aseta supiportsjonid küpsetusplaadil 5-8 minutiks 250 kraadise ahju ülaossa. Kui juust hakkab mulle ajama, on supp valmis. Arvan, et selle supi peale sobib ka röstisai.  

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee