Kiudainerikkad toidud

Kaalikavorm 

Toidutare, 19. september 2012, 05:52
Kaalikapüreevorm sobib hästi sügis-talviste liharoogade lisandiks.

Koostisosad
1 kg kaalikat
3-4 dl vett
3/4 tl soola
1-2 muna
3/4 dl riivsaia
2-3 sl siirupit
sorts rõõska koort
1/4 tl ingverit
veidike valget pipart
veidike muskaatpähklit
vormi määrimiseks margariini
peale riputamiseks
2-3 tl riivsaia

Valmistamine
Pese kaalikad, lõika õhukesteks viiludeks ja koori need juurviljanoaga. Keeda kaalikad soolaga maitsestatud vees kaane all pehmeks. Keetmise ajal jälgi, et poti põhjas oleks kogu aeg vett. Jäta vesi alles ning püreesta kaalikad pudrunuia, püreepressi või köögikombainiga. Lisa kaalikapüreele muna, riivsai, siirup, rõõsk koor, maitseained ja natuke kaalika keeduvett. Määri ahjuvorm ning pane sellesse kaalikapüree. Tee püree pind lusika otsaga laineliseks ja puista lõpuks peale riivsaia. Küpseta 200 kraadises kuumuses ahju allosas umbes 1 tund.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee