Lõunasöögi retseptid
5. aprill 2007, 17:47

JUURVILJAPÜREEVORM

Köögiviljapüreevorm. Ahjus 40-50 minutit +ettevalmistus.

Kogus: ühele

Koostisosad
300 g kaalikat
400 g porgandit
1 pastinaak
väike tükk juursellerit
4 dl vett
1 aedviljapuljongikuubik
1/2 tl soola
1 ml valget pipart (1 ml=maitseainelusikate komplekti kõige väiksem lusikas)
3/4 dl riivsaia
2 muna
peale riivsaia
võid tükikestena

Valmistamine
ValmistusviisKoori juurviljad ja lõika õhukesteks viiludeks. Keeda juurviljaviilud pehmeks aedviljakuubiku, soola ja valge pipraga maitsestatud vees. Võta leem varuks ja püreesta juurviljad tampides, püreepressi või köögiviljakombainiga. Lisa natuke keeduleent, riivsai ja munad. Sega püree ühtlaseks, maitse ning pane määritud vormi. Tee vormiroa pinnale lusikaotsaga mustreid ja puista peale riivsaia ning võitükikesi. Küpseta juurviljavormi 200 kraadise ahju allosas 40-50 minutit.ServeerimisviisServeeri kohe pärast valmistamist.Lisandid