Lõunasöögi retseptid

JUURVILJAPÜREEVORM 

Toidutare, 5. aprill 2007, 17:47
Köögiviljapüreevorm. Ahjus 40-50 minutit +ettevalmistus.

Kogus: ühele

Koostisosad
300 g kaalikat
400 g porgandit
1 pastinaak
väike tükk juursellerit
4 dl vett
1 aedviljapuljongikuubik
1/2 tl soola
1 ml valget pipart (1 ml=maitseainelusikate komplekti kõige väiksem lusikas)
3/4 dl riivsaia
2 muna
peale riivsaia
võid tükikestena

Valmistamine
ValmistusviisKoori juurviljad ja lõika õhukesteks viiludeks. Keeda juurviljaviilud pehmeks aedviljakuubiku, soola ja valge pipraga maitsestatud vees. Võta leem varuks ja püreesta juurviljad tampides, püreepressi või köögiviljakombainiga. Lisa natuke keeduleent, riivsai ja munad. Sega püree ühtlaseks, maitse ning pane määritud vormi. Tee vormiroa pinnale lusikaotsaga mustreid ja puista peale riivsaia ning võitükikesi. Küpseta juurviljavormi 200 kraadise ahju allosas 40-50 minutit.ServeerimisviisServeeri kohe pärast valmistamist.Lisandid

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee