Lõunasöögi retseptid

RIIVITUD AEDVILJADEST SUPP 

Toidutare, 4. märts 2009, 07:07
Kreemjas supp riivitud aedviljadest (porgand, pastinaak, porru, paprika) juustuga. Valmistamisaeg u 35 minutit.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: 20-40 min
35

Koostisosad
1 väike porgand
tükk pastinaaki
1 väike sibul
1-2 kartulit
2 sl õli või margariini
8-9 dl vett
1 aedviljapuljongikuubik
tükk porrut
1/2-1 paprika (punane)
1 dl piima
1 sl nisujahu
1 dl riivjuustu
1 ml valget pipart (1 ml=maitseainelusikate komplekti kõige väiksem lusikas)
hakitud peterselli
või värskeid maitseürte

Valmistamine
ValmistusviisKaabi porgand, koori pastinaak, sibul ja kartul ning riivi need jämeda riiviga. Kuumuta suures potis rasvaine ja sega selles riivitud köögiviljad ilma neid pruunistamata. Lisa vesi ja aedviljapuljongikuubik. Lõika puhastatud porru tükkideks ja seemnetest puhastatud paprika väikesteks kuubikuteks. Lisa need supile ja keeda tasakesi 15 minutit. Sega nisujahu piima hulka ja paksenda supp. Samuti puista sisse juust. Keeda 5-10 minutit. Maitsestamiseks lisa supile veel soola, valget pipart ja laualeandmisel hakitud värskeid maitseürte.ServeerimisviisServeeri kohe pärast valmistamist.LisandidLeib.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee