Lõunasöögi retseptid
3. detsember 2009, 19:30

Koorene räimesupp

Pisut rõõska koort teeb lihtsast kartuli-räimeleemest imemaitsva ja toitva supi, mille kõrvale sobib eriti hästi juustuga võileib

Kogus: ühele

Koostisosad
400 g Räimefilee
4 -5 tk kartul
1 tk suur porru
1 l vesi
1 -2 tk (kala)puljongikuubik
2 lehte Loorber
2 tl Sinepiseemned
1 dl Rõõsk koor
sool ja pipar
SOOVI KORRAL
veidi hapukoort serveerimiseks

Valmistamine
Loputa ja nõruta kalafileed ning lõika umbes 2 cm suurusteks tükkideks. Koori ja tükelda kartulid. Loputa porru ja lõika õhukesteks viiludeks.Aja vesi koos kartulikuubikutega keema. Lisa loorberilehed ja sinepiseemned, kartulitükid ja enamus porruviiludest ning keeda tasasel tulel umbes 15 minutit. Tambi kartulid ja porru pudrunuiaga läbi. Lisa rõõsk koor ja kalatükid ning keeda madalal kuumusel veel 5-7 minutit.Vajadusel maitsesta supp soola ja pipraga. Serveerimisel tõsta igale portsjonile pisut hapukoort ja kaunista ülejäänud porrurõngastega. Kogustest saab 4-6 portsjonit.