Kalatoitude retseptid

Räimed tomatikastmes 

Toidutare, 2. detsember 2009, 10:38
Praetud räimefileed vürtsikas tomatikastmes. Enne serveerimist hoida mõned tunnid külmas, parem järgmise päevani.

Koostisosad
1 kg räimi
praadimiseks õli
paneerimiseks jahu
paneerimiseks muna
soola
pipart (sidrunipipart)
kalamaitseainet
MARINAAD:
2-3 porgandit
2-4 sibulat
2-3 sl toiduõli
300 g tomatipastat (1 purk Ecose oma näiteks)
vett u 2-3 dl
4-6 tl suhkrut
2-4 tl soola
10-15 tera pipart
5-10 tera vürtsi
4-6 loorberilehte
3-4 tera nelki
natuke kaneelikoort
1-2 sl 30% äädikat

Valmistamine
Kõigepealt keeda valmis marinaad. Kaabi puhtaks porgandid ja lõika õhukesteks seibideks. Koori sibul ja lõika rõngasteks. Kuumuta paksupõhjalises potis õli ja hauta selles porgandit ja sibulat. Lisa tomatipasta ja maitseained ning hauta koos 15-20 minutit. Siis lisa vesi (vett lisa nii palju, et saaks mõnus paks kaste), suhkur, sool. Lase veidi aega haududa. Maitsesta vajaduse korral ja kõige lõpuks lisa äädikas. Maitsestamisega tasub ettevaatlik olla, juurde lisada saab alati, ära võtta mitte. Seejärel puhasta ja fileeri räimed. Pane pann tulele. Paneeri räimed algul jahus, seejärel munas. Prae õlis mõlemalt poolt kuldpruuniks. Praadimise ajal maitsesta soola, pipra ja kalamaitseainega. Aseta jahtuma. Veidi jahtunud kalad pane purki või kaussi. Kõigepealt kiht või kaks kala, sinna peale marinaadist sibulat ja porgandit ning veidi marinaadi. Jälle kiht,paar kala ja marinaadi. Vahepeal võib nõud veidi raputada, et marinaad pääseks kalade vahele paremini. Kõige peale kiht sibulat ja porgandit. Marinaad peab kõike katma. Enne nõu katmist või sulgemist tuleb veel paar korda marinaadi lisada, kuna ta vajub alla. Marineeritud räimed pane külma maitsestuma. Süüa võib neid juba 4-5 tunni möödudes, parem siiski järgmisel päeval.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee