Lõunasöögi retseptid

Pikkpoiss aedviljatäidisega 

Toidutare, 13. veebruar 2009, 14:43
Aedvilja ja peekoniga täidetud pikkpoiss.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: 40-60 min
Valmistamisaeg u 50 min (sellest 35 min ahjus).

Koostisosad
400 g hakkliha
3/4 dl riivsaia
1 1/2 dl vett, piima või rõõska koort
1 sibul
1 küüslauguküüs
1 muna
1 tl soola
1 tl paprikapulbrit
1 ml valget pipart
TÄIDIS:
200 g külmutatud aedvilja
100 g suitsupeekonit
1/2 tl majoraani või punet
vormi määrimiseks õli või margariini

Valmistamine
ValmistusviisSega suures kausis riivsai vedeliku hulka ning lase sel natuke aega paisuda. Koori ja haki sibul hästi peeneks. Lisa riivsaiale kõik ained ja sega tainas ühtlaseks. Määri umbes 20 cm läbimõõduga vorm ja pane pool tainast selle põhja. Haki peekon kääridega tükkideks ning sega tükid külmutatud aedvilja hulka. Maitsesta segu majoraani või punega ja kata sellega vormis olev hakklihamass. Pane ülejäänud mass aedvilja peale ning vajuta servad tihedalt kinni. Küpseta pikkpoissi ahjus umbes 35 minutit.ServeerimisviisServeeri kohe pärast valmistamist. 

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee