Juustutäidisega pikkpoiss (2)
Kogus: ühele
Valmistusaeg: 40-60 min
45
Koostisosad
400 g hakkliha
3/4 dl riivsaia
1 1/2 dl vett, piima või rõõska koort
1 sibul
1 küüslauguküüs
1 muna
1 tl soola
1 tl paprikapulbrit
1 ml valget pipart (1 ml=maitseainelusikate komlplekti kõige väiksem lusikas)
TÄIDIS:
3-4 dl riivjuustu
1 dl hakitud peterselli
1/2 tl basiilikut
Valmistamine
ValmistusviisSega suures kausis riivsai vedeliku hulka ning lase sel natuke aega paisuda. Koori ja haki sibul hästi peeneks. Lisa riivsaiale kõik ained ja sega tainas ühtlaseks. Pane tainas umbes 1 cm paksuse kihina küpsetuspaberile. Raputa tainakihile riivjuustu, hakitud peterselli ja basiilikut. Keera tainakiht rulli nagu rullbiskviit ja tõsta koos paberiga küpsetusplaadile. Küpseta 225 kraadi juures ahju keskosas umbes 30 minutit.ServeerimisviisServeeri kohe pärast valmistamist, sobib ka külmana.LisandidKeedetud aedviljad, peedisalat.
Kommentaarid