Lõunasöögi retseptid
23. märts 2010, 13:14

Juustutäidisega pikkpoiss (2)

Hakklihast "rullbiskviit" juustutäidisega. Valmistamisaeg umbes 45 minutit (sellest 30 minutit ahjus).

Kogus: ühele
Valmistusaeg: 40-60 min
45

Koostisosad
400 g hakkliha
3/4 dl riivsaia
1 1/2 dl vett, piima või rõõska koort
1 sibul
1 küüslauguküüs
1 muna
1 tl soola
1 tl paprikapulbrit
1 ml valget pipart (1 ml=maitseainelusikate komlplekti kõige väiksem lusikas)
TÄIDIS:
3-4 dl riivjuustu
1 dl hakitud peterselli
1/2 tl basiilikut

Valmistamine
ValmistusviisSega suures kausis riivsai vedeliku hulka ning lase sel natuke aega paisuda. Koori ja haki sibul hästi peeneks. Lisa riivsaiale kõik ained ja sega tainas ühtlaseks. Pane tainas umbes 1 cm paksuse kihina küpsetuspaberile. Raputa tainakihile riivjuustu, hakitud peterselli ja basiilikut. Keera tainakiht rulli nagu rullbiskviit ja tõsta koos paberiga küpsetusplaadile. Küpseta 225 kraadi juures ahju keskosas umbes 30 minutit.ServeerimisviisServeeri kohe pärast valmistamist, sobib ka külmana.LisandidKeedetud aedviljad, peedisalat.