Lõunasöögi retseptid

Pikkpoiss lehttainas 

Toidutare, 13. veebruar 2009, 14:41
Kartulilehttaina sees küpsetatud pikkpoiss. Annan lehttainaretsepti ka, aga valmis lehttainast on seda rooga tunduvalt lihtsam teha. Kõrvale võib pakkuda keedetud aedvilju ja salatit. Sobib pakkuda ka pidulikumatel puhkudel.

Kogus: ühele

Koostisosad
KARTULILEHTTAINAS:
100 g margariini
1 1/2 dl nisujahu
1/2 tl küpsetuspulbrit
1 dl kartulipüreehelbeid
või 1/2 dl kartulipüreepulbrit
1 dl vett
PIKKPOISS:
400 g hakkliha
3/4 dl riivsaia
1 1/2 dl vett, piima või rõõska koort
1 sibul
1 küüslauguküüs (soovi korral)
1 muna
1 tl soola
1 tl paprikapulbrit
1 ml valget pipart (1 ml=maitseainelusikate komplekti kõige väiksem lusikas)
15-20 paprikatäidisega rohelist oliivi

Valmistamine
ValmistusviisSõmerda margariin ja nisujahu kausis näpuotstega teraliseks seguks. Lisa segule küpsetuspulber, kartulipüreehelbed või -pulber ning vesi. Sega tainas ühtlaseks ja pane külma kõvenema. Valmista pikkpoisitainas. Sega suures kausis riivsai vedeliku hulka ning lase sel natuke aega paisuda. Koori sibul ja haki hästi peeneks. Lisa riivsaiale kõik ained ja sega tainas ühtlaseks. Vormi tainast niiskel töölaual pikk peenike rull. Rulli lehttainas 0,5 cm paksuseks. Tõsta pikkpoiss taina keskele ja ühenda taina servad ülal. Pane pikkpoiss küpsetuspaberiga kaetud plaadile nii, et ühenduskoht jääks pikkpoisi alla. Määri pikkpoiss munaga ja torka kahvliga sisse augud. Küpseta 200 kraadises kuumuses ahju keskosas 40-45 minutit. Paku pikkpoisi juurde keedetud aedvilju ja salatit.ServeerimisviisServeeri veidi jahtunult.LisandidKeedetud aedviljad, salat.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee